Pripremna srednja glazbena škola

Glazbena škola pruža mogućnost obrazovanja i u okviru pripremnih glazbenih razreda u trajanju od dvije godine. Za ovaj program potrebno je položiti obvezan prijamni ispit koji je najavljen kalendarom upisa u srednje škole od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Ovaj program predviđen je za učenike koji nisu završili osnovnu glazbenu školu, a moguće je upisati: solo pjevanje (djevojke do 20 godina, a mladići do 22 godine starosti); kontrabas (do 18 godina starosti); teorijski smjer, trombon, rog, saksofon, trubu, flautu, tambure i udaraljke (do 15 godina starosti).

Nakon svakog završenog razreda pripremnog srednjeg glazbenog obrazovanja učeniku se izdaje razredna svjedodžba. Po završetku programa pripremne srednje glazbene škole učenici upisuju srednju glazbenu školu, uz položen prijamni ispit.

Godišnja participacija troškova školovanja iznosi 260€ koju je moguće plaćati u obročnim ratama. Glazbena škola također nudi kao mogućnost i posudbu instrumenata (osim klavira, orgulja i harmonike), uz mjesečnu naknadu od 12€.

U nastavku pogledajte nastavne planove za srednju glazbenu školu koji obuhvaćaju i planove za pripremnu srednju glazbenu školu u stupcima I. pr. i II. pr.

GLAZBENIK INSTRUMENTALIST

Nastavni plan za srednju glazbenu školu

GLAZBENIK PJEVAČ

Nastavni plan za srednju glazbenu školu - pjevači

GLAZBENIK – TEORIJSKI SMJER

Nastavni plan za srednju glazbenu školu - Teorijski smjer
Cookie Consent with Real Cookie Banner