Pitajte pedagoginju

 

Imate pitanje? Slobodno nam se obratite! Naša stručna pedagoginja je ovdje da Vam pomogne na glazbenom putu.

14 + 2 =

Telefon

(01) 3363 550

Email

pedagoginja@ss-glazbena-flivadic-samobor.skole.hr

Adresa

Glazbena škola Ferdo Livadić
Trg Matice hrvatske 3
10430 Samobor

Radno vrijeme

Pon – Pet: 9:00 – 15:00
uz prethodnu najavu

Kako pomažemo

 

Uloga pedagoga u glazbenoj školi nije samo koordinacija administrativnih zadataka, već i pružanje podrške, poticanje suradnje te pronalaženje rješenja za izazove s kojima se učenici i roditelji susreću u svijetu glazbenog obrazovanja.

Motivacija, ključni čimbenik uspjeha u glazbenom obrazovanju, često može izblijedjeti zbog izazova i prepreka. Pedagozi pružaju podršku, pomažući učenicima postavljati realne ciljeve i razvijati unutarnju motivaciju koja će ih voditi kroz glazbeno putovanje.

Strah od javnog nastupa, česta prepreka na putu glazbenika, također je područje na koje pedagozi usmjeravaju svoju pažnju. Kroz suradnju s nastavnicima glazbe, stvaraju poticajno okruženje za učenje, potičući učenike da prevladaju tremu i uživaju u svojim izvedbama.

Otvorena komunikacija između pedagoga, nastavnika, učenika i roditelja ključna je za prevladavanje nesporazuma i pronalaženje rješenja. Pedagozi organiziraju sastanke, pružajući prostor za raspravu o napretku učenika, postavljanju pitanja i dijalogu o učeničkim potrebama. 

Koje su koristi učenja glazbe?

Učenje glazbe poboljšava kognitivne vještine, pomaže u razvijanju koncentracije, potiče timski rad, razvija izražavanje emocija te donosi općenite koristi za mentalno zdravlje djeteta.

Kako se glazba integrira u svakodnevni život i pridonosi životnim vještinama?

Glazba pruža alate za suočavanje s izazovima, potiče kreativno razmišljanje, razvija slušnu pažnju i razumijevanje, te potiče suradnju kroz zajedničko stvaranje glazbe s drugima.

Kako glazbeno obrazovanje utječe na osobni rast učenika?

Učenje glazbe potiče emocionalnu inteligenciju, samopouzdanje i izražavanje kreativnosti, što doprinosi cjelovitom osobnom razvoju.

Kako učenje glazbe potiče razvoj organizacije vremena?

Pohađanje glazbene škole zahtijeva redovito vježbanje, čime se razvija disciplina i učenje raspodjele vremena između školskih obaveza, glazbenih aktivnosti i slobodnog vremena.

Kako mogu podržati dijete u procesu učenja glazbe?

Roditelji mogu podržati dijete aktivnim sudjelovanjem, stvaranjem poticajnog okruženja za vježbanje kod kuće, poticanjem interesa za glazbu te redovitim razgovorom s nastavnicima kako bi pratili napredak.

Cookie Consent with Real Cookie Banner