Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Predmeti
Zbor
Info
Info
Instrumenti
Info
Info

ZBOR

Zbor je oblik skupnog muziciranja učenika glazbene škole, obvezan za: učenike od 3. do 6. raz. osnovne škole (glavni predmet: klavir, gitara, udaraljke, harmonika), učenike 1. i 2. raz. pripremnog stupnja (svi osim onih koji pohađaju nastavu orkestra), učenike od 1. do 4. raz. srednje škole (glavni predmet: teorija, klavir, gitara, solo pjevanje – osim u 1. polugod.1. raz. pripremne, i ostale koji ne pohađaju nastavu orkestra ili komornog muziciranja).

U Glazbenoj školi Ferdo Livadić djeluju tri sekcije zbora: dječji, mješoviti i ženski komorni zbor. Zborske probe održavaju se dva puta tjedno, a raspored proba i nastupa (dodatnih proba) je mjesec dana unaprijed oglašen na oglasnoj ploči. Voditelj Dječjeg, Ženskog komornog i Mješovitog zbora je prof. Adam Vidović.

Prednosti nastave zbora, osim stjecanja vještine pjevanja, tj. razvoja vokalnotehničkih sposobnosti učenika, točnosti intonacije, ritma, pjevanja višeglasja, te obogaćivanja repertoara i općeg znanja o glazbi su i: društvena uloga zbora (socijalizacija, nova prijateljstva, poštovanje autoriteta, razvoj tolerancije i snalaženja u većoj grupi djece/mladih različitog uzrasta okupljenih oko istog zadatka, tj. timski rad), razvoj koncentracije i samokontrole, razvoj komunikativnosti, strpljivosti, kreativnosti, improvizacije, pamćenja, razumijevanja teksta i konteksta (pjevaju se tekstovi na hrvatskom, ali i stranim jezicima), samopouzdanja (nastupi, soliranja na probama i nastupima), pa čak i higijene (u okviru radnog prostora za probe, ali i koncertnih prostora).

Zborske sekcije redovito pripremaju godišnje nastupe u okviru: javnih satova, internih i javnih priredbi škole ili grada, samostalnih koncerata u Samoboru, kao i na gostovanjima (smotre, koncerti, misna slavlja i drugo.). Uz zbor često nastupaju solisti i korepetitori iz redova učenika i profesora Glazbene škole, kao i gostujući solisti i ansambli, te bivši učenici škole.

 
 
naslovna   |   djelatnici   |   odjeli   |   nastava   |   upisi   |   galerija   |   uvjeti korištenja   |   pravila privatnosti   |   o kolačićima Studio Imago