Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Instrumenti
Skupno muziciranje
Info
Predmeti
Zbor
Info
Info
Instrumenti
Info
Info

Teorijski smjer

Kolektiv GŠ Ferdo Livadić šk. god. 2015.-16.

Iako je naziv odjela "teorijski", učenici se tijekom obrazovanja bave s puno praktičnog rada. Učenici koji upisuju ovaj odjel trebaju imati razvijene sposobnosti i kvalitetno znanje solfeggia - predmeta koji je temelj daljnjeg glazbenog školovanja.

Glavni predmet teorijskog odjela je harmonija, u sklopu kojeg se svladava klasična harmonizacija dionica četveroglasnog vokalnog stavka, harmonizacija na klaviru, kao i analiza vokalnih i instrumentalnih kompozicija iz glazbene literature.

Osim harmonije, solfeggia i glasovira, učenici tijekom školovanja imaju priliku upoznati još jedan instrument po izboru (u trajanju od dvije godine). Ostali predmeti koji se uče tijekom četverogodišnjeg školovanja su:

povijest glazbe, polifonija, glazbeni oblici, čitanje i sviranje partitura, dirigiranje i zbor.

Ovaj odjel daje široko glazbeno obrazovanje; produbljivanjem znanja ulazi se u srž glazbenih djela i njihovo razumijevanje. Nakon završenog Teorijskog odjela učenici imaju mogućnost nastaviti glazbeno školovanje na nekom od odsjeka Muzičke akademije kao što su: Odsjek za kompoziciju i glazbenu teoriju, Odsjek za muzikologiju, Odsjek za dirigiranje, te Odsjek za glazbenu pedagogiju, kao i na studiju katoličke crkvene glazbe na Institutu za Crkvenu glazbu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, a velike su i prednosti predznanja iz glazbene škole prilikom studija na Učiteljskom fakultetu.

Djelatnici Odjela za teoriju, solo pjevanje i orgulje

Branka Cvetković, prof. mentor - pročelnica
Adam Vidović, prof.
Branka Božić Dunatov, prof.
mr. sc. Tatjana Gaćeša, prof. (biografija / PDF, 102 kB)
Stanka Košćak, prof. (biografija / PDF, 49 kB)
mag. musicol. Antonija Petrić Andabak, prof.
Marija Savić, prof.
Željka Spinčić Bunčić, prof.
Sanja Kalafatić Jurlin, prof. talijanskoga jezika
Ema Gross, prof., predškolski glazbeni program

 
 
naslovna   |   djelatnici   |   odjeli   |   nastava   |   upisi   |   galerija   |   uvjeti korištenja   |   pravila privatnosti   |   o kolačićima Studio Imago